RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Росії заявили про небезпечний інцидент з їх кораблем і крейсером США

У Китайському морі корабель-авіаносець ВМС США "підрізав" крейсер російського флоту "Адмірал Виноградов", таким чином, що кораблю з РФ довелося різко маневрувати, щоб уникнути зіткнення.

Про це повідомила прес-служба Тихоокеанського флоту РФ, передає "Інтерфакс".

"Інцидент стався в п'ятницю о 6:35 за московським часом в південно-східній частині Східно-Китайського моря при русі паралельними курсами загону кораблів Тихоокеанського флоту Росії і авіаносної ударної групи ВМС США", - повідомили в російському флоті.

Російські військові виразили протест діями американського корабля по міжнародній лінії зв'язку. Про реакцію представників США поки нічого не повідомляється.

"Крейсер ОРО Chancellorsville раптово змінив напрямок руху і перетнув курс БПК "Адмірал Виноградов" в 50 метрах від корабля ... З метою запобігання зіткнення екіпаж БПК "Адмірал Виноградов" був змушений здійснити екстрене маневрування. На міжнародній хвилі командуванню американського корабля був заявлений протест і вказано на неприпустимість подібних дій", - заявили в прес-службі ТОФ РФ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі були опубліковані фото масштабної пожежі на десантному кораблі Північного флоту РФ "Митрофан Москаленко" в порту Североморська.