RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Росії 14 моряків загинули на атомній підводній станції: всі подробиці НП

У понеділок, 1 липня, сталася пожежа на науково-дослідному глибоководному апараті в Росії, в результаті чого загинули 14 моряків.

Про це повідомляють в прес-службі Міноборони і в соцмережах.

Уточнюється, що моряки загинули через отруєння продуктами горіння. Відомо, що пожежа сталася 1 липня в територіальних водах Росії на апараті, що вивчав придоний простір і дно Світового океану в інтересах ВМФ під час біометричних вимірювань.

У Міноборони зазначили, що зараз вогнище загоряння ліквідовано, а глибоководний апарат знаходиться на військово-морській базі Сєвєроморськ.

За даними ЗМІ, мова йде про атомну підводну станцію "Лошарік", яка була розроблена в 1980-х роках.

Разом з тим видання "Відкриті медіа" з посиланням на свої джерела повідомляє, що пожежа сталася не на спусковому апараті, а на самому атомному підводному човні. Імовірно, мова йде про атомний підводний човен БС-64 "Підмосков'я".

ЗМІ також повідомляють, що безпосередньо під час пожежі загинув лише один офіцер. Решта померли вже по дорозі в госпіталь.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Росії військові БТРи влаштували групову ДТП з легковиками. Інцидент трапився в Курську в середу, 27 лютого. Там два БТР "взяли в кліщі" кілька автомобілів на проїзній частині, паралізувавши дорожній рух вулицею.