RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У мережі розкрили пафосний фейк Кремля щодо візиту Путіна до Папи Римського

Президент Росії Володимир Путін отримав в подарунок від Папи Римського Франциска медаль "Ангел-хранитель світу", кремлівські пропагандисти поспішили повідомити, що вона унікальна і таких видавалося всього чотири з 462 року.

Інформацію про унікальність нагороди поширив глава Чечні Рамзан Кадиров у себе в Telegram.

"Президент Росії Володимир Путін отримав у Ватикані з рук Папи Римського Франциска медаль "Ангел-Хранитель світу", що присуджується один раз в сто років. За останні 462 роки він став п'ятим лауреатом", - написав Кадиров.

Медаль випущена на честь шостого року понтифікату Франциска. Вона присвячена 100-ій річниці закінчення Першої Світової війни. На ній наводиться цитата з радіозвернення Папи Пія XII від 24 серпня 1939 року: "Ніщо не втрачається з миром. Все можна втратити в війні".

Однак слід зазначити, що такого роду медалі випускаються щорічно, а також офіційно продаються Ватиканом. На даний момент 30 золотих медалей 1500 срібних і 2000 бронзових, і за фактом Путін виявився одним із 3630 власників такого сувеніру. Офіційний цінник на такі медалі в Бібліотеці Ватикану - 300 доларів, на популярному італійському сайті філателістів - 150 євро.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на грузинському телебаченні ведучий програми "P.S" Георгій Габунія на телеканалі "Руставі 2" застосував по відношенню до президента РФ Володимиру Путіну ряд нецензурних образ.