RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

У Росії відьми оголосили війну партії Путіна: що відбувається

У Росії організація "Імперія Найсильніших відьом" публічно виступила проти керівництва країни, причиною став інцидент з підпалом на місці будівництва їхнього "Храму Сили".

Про це повідомляє російське інформаційне видання "НСН".

Керівник організації Олена Полинь в ході прес-конференції заявила, що їхні вимоги до керівництва РФ стосуються не тільки гарантій безпеки, а й історичної спадщини відьом. Зокрема, вони вимагають визнати інквізицію геноцидом.

"Що таке геноцид? Це цькування і вбивство людей певної расової або релігійної приналежності. Я буду наполягати на визнанні інквізиції геноцидом і публічне вибачення Патріархії за те, що було, за нашу темну пляму на Землі. Це було також в Росії. Я вважаю, що біля Храму Христа Спасителя необхідно встановити пам'ятник жертвам інквізиції", - пояснила Полин.

Також вона зазначила, що соціально-політичний протест проти сакралізації влади на початку 2010-х був схожим рухом і виявився частково результативним.

"Ми наступаємо на ті ж граблі. Перша ластівка була в 2012 році з Pussy Riot", - заявила Олена Полинь.

Керівниця організації відьом також висловилася щодо одіозного російського політика Віталія Мілонова, який є відомим прихильником традиційних цінностей. За її словами, претензії відьом щодо Мілонова були почуті керівництвом партії, яку представляє, зокрема, президент РФ Володимир Путін.

"Віталій Мілонов бере участь у переслідуваннях за принципом "ми проти вас, тому що ви відьми". Це означає порушення 14 статті Конституції РФ. Партія "Єдина Росія" надіслала мені листа, в якому мені пообіцяли, що з Мілоновим проведуть бесіду", - розповіла вона.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Грузії розгорівся гучний скандал через матірні образи місцевого тележурналіста на адресу президента Росії Володимира Путіна, через що грузинська телекомпанія "Руставі 2" навіть тимчасово припинила мовлення.