RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Велика пожежа в дитячому таборі в Росії: з'явилися нові фото, відео і дані про загиблих

В результаті пожежі в дитячому таборі "Холдомі" в Хабаровському краї Росії загинула ще одна дитина.

Про це повідомляє місцеве видання "ДВхаб".

Таким чином кількість жертв пожежі збільшилася до двох. Стали відомі також і імена загиблих дітей: Софія Валова (23.07.2008 року народження) і Єлизавета Безрукова (29.04.2007 року народження). Тіло Софії було виявлено на місці пожежі, Єлизавету з 90% опіків тіла доставили в лікарню, де вона пізніше померла.

Крім того, в лікарні перебувають ще три поранених дитини: Ірина, 2008 року народження, в стані шоку знаходиться в дитячому відділенні; Вероніка, 2006 року народження, з опіками перебуває в реанімації; Олексій, 2008 року народження, з опіками в реанімації.

"Дітей до нас доставили о третій годині ночі. Вони так сильно кричали, що не було сил це слухати. Зараз наші лікарі знаходяться з ними в реанімації, борються за їх життя. Це головний лікар нашої лікарні, реаніматолог з великим стажем Іван Кожушків і досвідчений реаніматолог Володимир Сурін. Діти нетранспортабельні, перевозити їх кудись в лікарні Комсомольська-на-Амурі або Хабаровська просто небезпечно. Також приїхав міністр охорони здоров'я Олександр Вітько з ним доктор-реаніматолог і медики з Комсомольська-на-Амурі ", - розповіла Клавдія Тищук, лаборант районної лікарні в селищі Сонячний.

Як зазначає видання, табір проходив сертифікацію восени 2018 року, при цьому Держпожнадзор в прийманні участі не брав. Після фахівці відомства проводили перевірку, в ході якої було виявлено кілька порушень, але всі вони були щодо дерев'яних будівель (пожежа сталася в наметовому таборі).

Глава Сонячного району, Віктор Старков, повідомив, що місткість дитячого табору "Холдомі" - 226 місць, проте в міністерстві освіти зазначають, що було продано 428 путівок в третю зміну,

"У будь-якому випадку відповідальність будуть нести організатори табору, вожаті або чергові, ті, хто був на зміні в цю ніч. Ми будемо тримати ситуацію на контролі, щоб всі винні в трагедії були покарані. Необхідно з'ясувати, чому не були дотримані заходи пожежної безпеки та взагалі як було допущено загоряння", - повідомила Вікторія Трегубенко, дитячий омбудсмен

"Швидше за все, табір встановлено з порушеннями протипожежних норм. На відео проглядається, що намети дуже близько розташовані один до одного. У них могли використовувати і несертифіковане устаткування, питання ще й з наявністю дозволів від різних служб", - зазначив юрист Михайло Слєпцов.

Також була названа можлива причина пожежі. За словами одного з очевидців, загорілися речі, які сушили на тепловій гарматі.

"Пожежа почалася о третій годині ночі в одному з наметів. За словами дівчинки, яка відпочивала в цьому таборі, причиною стало загоряння речей, які сушили на тепловій гарматі (вночі було холодно - опалювали тепловими гарматами). Вогонь моментально охопив всю палатку, всередині ніби як був повстяний підстил. Вогонь моментально перекинувся на інші палатки. Вожаті евакуювали дітей. Згоріли всі речі дітей - хто в чому встиг тікали з наметів, хтось босоніж, хтось в піжамах. Приїхали за дитиною о четвертій годині... до сих пір приїжджають батьки за дітьми ", - пише користувач в мережі Інтернет.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Росії спалахнули масштабні лісові пожежі .