RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Відомий опозиціонер втік з Росії і попросив політичного притулку в США: відео

Російський опозиціонер, колишній депутат Держдуми РФ і ліберал правого політичного спектру Костянтин Боровий покинув Росію, переїхав в Лос-Анджелес і попросив надати йому політичний притулок в США.

Про це він сам розповів в інтерв'ю виданню "Голос Америки".

Журналістам він заявив, що на території рідної країни за ним вели постійне стеження протягом декількох років.

"Костянтин Боровий розповів, що прийняв рішення в терміновому порядку покинути Росію через безперервне стеження за ним. У Лос-Анджелесі він подав прохання на надання політичного притулку. Зараз його справа знаходиться на розгляді. А сам Боровий намагається облаштуватися в США за допомогою друзів. Що стосується стеження, він поділився, що якісь люди стежили за його переміщеннями в Росії протягом декількох років ", - повідомляє видання.

Сам опозиціонер заявив, що за ним в Росії велося "м'яке" стеження, а також що йому з моменту початку агресії РФ проти України пропонували великі контракти по реалізації підозрілих проектів та переслідували красиві дівчата. Боровий зазначив, що є професором математичних наук і бізнесменом і заявив про плани почати в США нове життя.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський опозиціонер Ілля Пономарьов закликав росіян повалити кремлівську владу і побудувати демократичне суспільство як в Україні.