RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Будує медкомплекс: спливли цікаві подробиці про бізнес дочки Путіна, фото

Старша дочка президента Росії Володимира Путіна, Марія Воронцова, виявилася співвласницею компанії, яка бере участь в реалізації найбільшого в Росії приватного інвестиційного проекту по охороні здоров'я - багатофункціонального медичного комплексу.

Про це повідомляє "Російська служба BBC".

Як зазначається, проект буде присвячений сучасним методам боротьби з раком. Будівництвом комплексу займається створене тільки в січні 2019 року акціонерне товариство "Нова медична компанія", скорочено - "Номеко". Вартість проекту оцінюється в 40 млрд рублів, його підтримують великі чиновники і бізнесмени. Серед акціонерів "Номеко" є Марія Володимирівна Воронцова. Саме так, як раніше повідомлялося, звуть старшу дочку президента Володимира Путіна.

"Чому Бі-бі-сі вирішила, що Воронцова з "Номеко" і дочка Путіна з таким прізвищем - одна людина? На початку липня на держканалі "Росія 1" вийшов сюжет "Мирний атом: в Росії з'явиться унікальний центр ядерної медицини". В ньому розповідалося, що під Петербургом до 2021 року з'явиться центр ядерної медицини з "унікальним циклотроном" (прискорювачем важких заряджених частинок (протонів, іонів). Воронцова була однією з тих, хто в сюжеті коментував цю новину як член ради директорів "Номеко". Знайомий сім'ї Путіна підтвердив Бі-бі-сі, що це старша дочка російського президента", - стверджує видання.

Повідомляється також, що Воронцову не вперше показують по державному ТБ. Вона з'являлася в сюжетах "Росії 1" і "Росії 24" з 2017 року. У репортажах, що вийшли до липневого сюжету, Воронцову титровали як наукового співробітника НМІЦ ендокринології МОЗ. Людину з таким ім'ям і посадою журнал The New Times називав старшою дочкою Путіна.

Агентство Рейтер в 2015 році повідомляло, що старша дочка Путіна Марія - випускниця факультету фундаментальної медицини МДУ і робить кар'єру в ендокринології. Бі-бі-сі направила запит до прес-служби Кремля, але відповіді поки не отримала.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в грудні 2018 року в ефірі державного телеканалу "Росія-1" вперше з'явилася молодша дочка президента Росії Володимира Путіна Катерина Тихонова.