RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Звільнений з полону бойовик ДНР влип в Росії в історію з убивством: фото

Колишній бойовик так званої ДНР Микита Пудік в Росії був засуджений до 7 років в'язниці за скоєння вбивства.

Про це повідомляє MK.ru.

Як повідомляють журналісти, Пудік нібито вбив людину в рамках самооборони. Однак слідство і суд вирішили інакше, засудивши екс-бойовика за статтею "Умисне заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю, що призвело з необережності смерть потерпілого".

Микита Пудік - родом з Дружківки, Донецької області. Після початку окупації міста почав разом з іншими бойовиками чергувати на блокпостах, хоча, за його словами, "зброї в руки не брав". Після звільнення Дружківки він був заарештований правоохоронцями за підозрою в причетності до розстрілу 10 місцевих бізнесменів.

21 вересня 2014 року Пудікова звільнили в рамках обміну полоненими. Він поїхав до Ростова, до знайомих матері. Звідти переїхав до Люберців, під Москвою. Там і сталося вбивство. Як стверджується в матеріалі російських журналістів (явно компліментарному по відношенню до екс-бойовика), Пудік діяв в рамках самооборони, нібито захищаючись від наркомана, який кинувся на нього з шприцем в руках через зроблене зауваження. При цьому відзначається, що колишній бойовик добивав нападника ногами, вже після того як той упав.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", на Донбасі ліквідували небезпечного бойовика ДНР Андрія Бабченка з позивним "Скліф", він був родом з Кривого Рогу Дніпропетровської області.