RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

У Білорусі пройшла акція проти інтеграції з Росією: фото і відео

У неділю, 6 жовтня, в столиці Білорусі, Мінську, пройшла акція під назвою "Мітинг за незалежність" проти можливої інтеграції з Росією.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як зазначається, організатором акції виступив опозиційний політик Микола Статкевич, лідер незареєстрованої в Білорусі партії "Народна Грамада". Участь в протесті взяли близько 100 осіб.

Статкевич заявив, що вважає своїм обов'язком сприяти усуненню Лукашенка від влади. Статкевич закликав білорусів до об'єднання, щоб, як він висловився, країну не змогли продати нікому.

Нагадаємо, за повідомленнями ЗМІ, уряди Росії і Білорусі на початку вересня погодили програму економічної інтеграції двох країн. Вона передбачає часткове об'єднання їх економічних систем до січня 2021 року, створення єдиних Податкового та Цивільного кодексів, єдиного зовнішньоторговельного режиму, а також централізованого регулювання паливної сфери та інших галузей. Президент Білорусі Олександр Лукашенко побічно підтвердив наявність узгодженої програми спільних дій.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Поглинувши Білорусь, Росія зможе завдати удару по Києву - білоруський політик .