RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Все було залито кров'ю: у Росії фігуранти гучної справи влаштували моторошну "акцію" в суді

Під час судового засідання в Люблінському районному суді Москви (Російська Федерація) порізали собі вени обвинувачені у справі "Нової величі" Руслан Костиленков і В'ячеслав Крюков.

Про це повідомили адвокати обвинувачених.

Учасники руху "Нова велич", яких звинувачують у створенні екстремістської організації, поранили себе після того, як суддя відхилила клопотання про зміну запобіжного заходу. Костиленков і Крюков перебувають під вартою з березня 2018 року.

"Нерви здали, понад рік вони знаходяться під вартою. Всі докази вже досліджені, ніякого складу злочину немає", - сказала журналістам одна з адвокатів Сетлана Сидоркина.

Руслан Костиленков порізав лезом вени і шию, коли перебував в клітці в залі суду.

"Після того як суд відмовив чотирьом в зміні запобіжного заходу, Костиленков крикнув" Ми будемо вільними "і лезом полоснув себе по руках і шиї. Клітка, лавка, підлога - забризкані кров'ю", - написав у своєму Telegram-каналі адвокат Максим Пашков.

Також стало відомо, що під час судового засідання вени порізав ще один обвинувачений - В'ячеслав Крюков.

Для надання медичної допомоги постраждалим в суд приїхали лікарі.

У справі "Нової величі" звинувачуються 10 молодих громадян Росії, яких затримали незадовго до президентських виборів 2018 року. Їм інкримінується створення екстремістського співтовариства і участі в ньому (частини 1,2 статті 282.1 КК). Руслана Костиленкова вважають організатором.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський суд виправдав місцевого священика і його дружину, які залікували до смерті важкохвору дочка.