RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Вирішив брати змором: Лукашенко зробив нову заяву про переговори з Путіним

Президент Білорусі Олександр Лукашенко на зустрічі зі студентами та викладачами медичних університетів заявив, що не виключає ще кількох раундів переговорів з Росією по "хворих питаннях".

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на БелТА.

"20-го на саміті в Санкт-Петербурзі (неформальний саміт ЄАЕС). Потім, можливо, доведеться провести ще кілька раундів переговорів з Російською Федерацією з хворим питань", - сказав Лукашенко.

У вівторок Лукашенко анонсував нові контакти з керівництвом Росії: зокрема, ця тема обговорювалася раніше в розмові з Дмитром Медведєвим.

"Ми зараз розмовляли з прем'єр-міністром Росії. І домовилися, що, крім усього іншого, десь в передноворічні дні (не знаю, як у нас вийде тут, всередині країни, в зв'язку з моїм графіком, і у них же свій графік , теж торжества ці) ми десь зустрінемося. і не тільки з президентом Росії, але зможемо звірити годинники і з прем'єр-міністром. Є питання, які стосуються наших урядів", - заявив тоді Олександр Лукашенко.

За його словами, зустрітися з Володимиром Путіним йому, можливо, доведеться після 20 грудня, "щоб уже остаточно розставити крапки над i з найважливіших питань функціонування двох держав" і економік.

Відзначимо, що Лукашенко виступав проти об'єднання Росії і Білорусі. Він заявляв, що Білорусь не збирається входити до складу іншої держави.

Як повідомляв "Апостроф", в центрі Мінська 7 грудня пройшла акція протесту проти інтеграції Білорусі та Росії, про яку заговорили в зв'язку з можливим розвитком так званої Союзного держави.