RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Росії під відкритим небом зберігають ядерні відходи: мережі вразили фото

У мережі показали сховище контейнерів в Новоуральску, в яких знаходиться збіднений уран, в кожному з них - близько 10 тонн урану.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Е1.RU.

Фізик Андрій Ожаровський вважає, що саме розгерметизація таких контейнерів є головною небезпекою для людей.

"Випадки виходу речовини в навколишнє середовище з цих контейнерів вже були. Трупів немає, але тільки тому, що протікання виявилися невеликими", - говорить Ожаровський.

Фото: Е1.RU

Однак генеральний директор УЕХК Олександр Бєлоусов з цим не згоден. Він запевняє, що ніякої небезпеки контейнери не становлять, вони пройшли всілякі перевірки і отримали сертифікати. Влітку їх перевіряють співробітники комбінату, а взимку навіть цього робити не потрібно через низьку температури, яка виключає можливість розгерметизації. Вони годяться і для зберігання, і для перевезення.

Фото: Е1.RU

В землю уран ніхто не ховає, оскільки це цінний ресурс. Тут намагаються заглянути на 10-20 років вперед, коли вчені зможуть придумати і інші способи використовувати вміст контейнерів. І коли вони це зроблять, на УЕХК зможуть використовувати ці величезні запаси. Нічого, як каже Бєлоусов, не доведеться копати в землі. На питання про те, скільки урану вдається продати в рік, він відповідати відмовився.

"Ну, звичайно, він продається. У мене іншої роботи немає - я продаю збагачений уран. Я не підприємство по зберіганню, у мене інша місія", - сказав Білоусов.

Фото: Е1.RU

Фото: Е1.RU

"Росіянам, напевно, буде не дуже цікаво (це ж не про Україну), але все ж. Знаєте, що це таке? Це ті самі корисні ядерні відходи (т.зв. уранові."Хвости"), які прибули з Німеччини в Новоуральськ . Так ці докази нового путінського прориву і зберігаються. Радують око", - написав блогер Vіtаuskаs.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Северодвінську (РФ) потерпілий після вибуху на військовому об'єкті пацієнт отримав дозу радіації, яка в тисячу разів перевищує смертельну.