RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Пропаганда Кремля знайшла русофобію в новому мультфільмі про Супермена: відео та кумедні цитати

Пропагандисти телеканалу "Росія 24" вважають, що мультфільм "Супермен: Червоний син", прем'єра якого призначена на початок 2020 року, завдає удару по ідеології соціалізму і пробуджує русофобію.

Майбутній прем'єрі мультфільму був присвячений п'ятихвилинний сюжет, в якому взяли участь різні російські експерти.

На початку сюжету ведучий "Росії 24" розкритикував створений мультиплікаторами образ Супермена, відданого комуністичним ідеалам. "Саме поняття комуніста, нехай той навіть з серпом і молотом на грудях, у автора деформоване", - зауважив він.


І хоча події мультфільму розгортаються в альтернативній реальності в СРСР, але опитані експерти розгледіли в ньому русофобію.

"Цей супергерой перелетить до країн Балтії, не виключено, і буде там піднімати русофобську політику", - вважає завкафедрою політології та соціології РЕУ ім.Плеханова Андрій Кошкін.

Свою думку висловив і представник комуністичної партії РФ, завідувач ЦК по молоді Ярослав Листов. "Ця версія Супермена - не приклад для наслідування, а людина, яку потрібно боятися. Він повинен лякати, а не захоплювати", - підкреслив російський політик.

Ведучі підсумували, що автори мультфільму явно завдають удар по ідеології соціалізму і Росії загалом та припустили, що екранізація коміксу невипадково відбулася саме тепер.

"Як би не чорнили наш менталітет, очевидним є факт: якби Росія не була такою цікавою, то "Червоного сина" і в помині не було би", - зауважив репортер програми "Вести".

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський актор Євген Гришковець жорстко розкритикував російську пропагандистську систему.