RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Лукашенко зробив Росії військову пропозицію, що загрожує Україні

Президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Росії розміщувати свої авіаційні сили в будь-якому місці на території країни, в тому числі і біля кордонів України.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Ехо Москви".

Таким чином білоруський лідер відреагував на чутки про розміщення на території його країни російської військової бази. На його думку, набагато простіше було б розміщувати війська і підрозділи РФ без будівництва бази, і він готовий такого роду кроки схвалити. Лукашенко зазначив, що ініціативи про базу були лише непотрібним "загостренням із Заходом".

"50 літаків хочете завтра посадити тут під Мінськом - садіть. Під Вітебськом - будь ласка, садіть. Не треба ніяких баз будувати. Там величезні простори, місця багато. Хочете під Смоленськом десь посадити - моя батьківщина там, в районі Орші, там "тушки" сиділи, ядерний боєзаряд, ракети несли в радянські часи, і ми вивели це в Росію, залишився аеродром, я його відновив, будь-які літаки сьогодні приймає, - садіть там. У будь-якій точці. Ну, логічно? Тема закрилася. я не розумію, навіщо треба було з Заходом загострювати", - заявив Лукашенко.

Олександр Лукашенко також висловився щодо реакції російських видань, в тому числі пропагандистських, на плани щодо розміщення військової бази РФ в Білорусі і висловив скепсис, що авіаційна база дійсно потрібна в цьому регіоні.

"Йшлося про те, що нібито - підкреслюю - російське керівництво має намір відкрити базу в районі Бобруйська. У нас там цих аеродромів багато після розпаду Союзу. Відкрити нову базу, Військово-повітряних сил. Навіщо вона потрібна Росії взагалі? Що, гроші нікуди дівати? .. У ЗМІ почали крутити. Я кажу: "Слухайте, Володимир Володимирович, навіщо ця база прямо біля кордонів? Будь-яка ракета і аеродром виведений з ладу". Авіація в сучасній війні не грає практично ніякої ролі. Літак піднявся - його знищили миттєво. Особливо натовці, маючи в своєму розпорядженні таку зброю. В Україні в перші дні конфлікту, скільки збили літаків", - заявив глава Білорусі.

Як повідомив "Апостроф", раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що якщо Росія порушить суверенітет Білорусі, то НАТО і західні країни опиняться втягнуті у війну.