RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Лікар зробив гучну заяву про загрозу італійського сценарію з коронавірусом у Росії

Головний лікар лікарні під Москвою, в якій знаходяться пацієнти з підозрою на коронавірус, не виключає в Росії італійський сценарій розвитку епідемії.

Коронавірус вбив понад 16 тис. осіб: що відбувається зараз в світі і Україні (оновлюється)

Як повідомляє агентство "Интерфакс", головлікар лікарні № 40 в московській Комунарці Денис Проценко під час відвідування клініки російським президентом Володимиром Путіним зробив прогноз щодо розвитку ситуації з єпідемією коронавірусу в країні.

За його словами, існує два сценарії - азіатський, коли поширення хвороби швидко стихає, та італійський - коли наростає.

"Мені як лікарю, не тільки головному лікарю, лікарю-анестезіологу-реаніматологу, бачиться те, що дуже важливо відпрацювати італійський сценарій, якщо раптом буде великий сплеск", - сказав Проценко в розмові в Путіним.

Він зауважив, що в госпіталі готуються до важчого сценарію, передбачивши можливість перетворити понад 600 лікарняних ліжок у великій реанімаційний центр.

"Якщо ми раптом раптово підемо по китайському або по корейському шляху і все це обірветься (припиниться) в квітні-травні, мені здається, лікарі будуть найрадісніші", - заявив Проценко.

Як повідомляв "Апостроф", 23 березня в Росії різко зросла кількість хворих коронавірусом - небезпечну хворобу підхопив ще 71 чоловік.