RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Вже багато населення втратили: Лукашенко зробив дивну заяву про коронавірус в Білорусі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь втратила велику кількість населення в ході другої світової війни, тому від пандемії коронавірусу сильно не постраждає.

Про це білоруський лідер заявив в ході візиту в ВАТ "Белгіпс", пише "Белта".

Він заявив, що Мінськ не буде скасовувати ніяких заходів, пов'язаних з Днем перемоги 9 травня.

"Ми поки нічого не скасовуємо, у нас будуть всі заплановані заходи... Ми повинні на високому рівні провести цей захід, щоб діти наші, і весь світ бачив - ми пам'ятаємо. Тому що Білорусь - це живий пам'ятник тієї страшної війни, більше, ніж Білорусь, жодна країна не постраждала. Наша країна була стерта з лиця землі, у нас кожна третя людина загинула, і багато людей каліками повернулися з війни... Тому Господь нас повинен зберігати від коронавіруса, ми вже багато населення втратили", - заявив Лукашенко.

Також Лукашенко прокоментував свій візит до Москви, РФ на російський парад до 9 травня на Червоній площі. За його словами, крім нього, з великою ймовірністю, ніхто зі світових лідерів туди не поїде.

"Якщо вже з Білорусі ніхто не приїде в Москву, то хто ж тоді поїде. Ясно, що з України ніхто не поїде", - зазначив Лукашенко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Білорусь прийняла рішення закрити кордон з Україною через пандемію коронавірусу.