RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У Росії з'явився свій Ухань: лікарі били на сполох, але безуспішно

У лікарні Уфи, в Росії коронавірусом заразилися відразу 170 осіб, причому не тільки пацієнти, а й лікарі.

Про це повідомляє 74.ru.

При цьому, поки невідомо, хто став "піонером" в осередку зараження. Обговорюється версія, що винуватиця - головний лікар Республіканської клінічної лікарні Ельза Сиртланова, яка в лютому повернулася з подорожі. Однак саме у неї коронавірус підтверджено не було.

"Коли з'явилися питання, я здала тест. Аналіз у мене негативний. Коли я повернулася з подорожі, режим карантину і самоізоляції ще не було введено. Мазки були здані, тому на самоізоляцію я не йшла. Зі мною були діти, вони теж здорові, слава богу", - зазначила вона.

При цьому медики лікарні повідомляли керівництву про спалахи пневмонії в декількох відділеннях ще місяць тому.

"Ми били на сполох. На кожній оперативці вранці вставали все завідувачі - реабілітацією, де захворіли на пневмонію 15 співробітників, гематологічного відділення - там маса пневмоній була, я вже не кажу про пульмонологічне відділення. Тим не менш, у нас тривала і госпіталізація, і консультації. Але карантинні заходи не ввели, якби карантин було оголошено три тижні тому, то такого не було б. У нас вийшов наш російський Ухань", - говорить завідувачка ревматологическим відділенням.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Росії мандрівник самоізолювався в лісі і загинув страшною смертю.