RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

З Росії депортували найманця, що воював на Донбасі в бандах "Мотороли" та "Бетмена": фото

Найманця з Казахстану Євгена Щербака, який служив в батальйоні "Спарта" під керівництвом Арсена "Мотороли" Павлова в "ДНР" і в батальйоні "Бетмен" під керівництвом терориста Олександра Бєднова в "ЛНР", депортували з Росії на батьківщину.

Про це повідомляє Грані.ру.

Повідомляється, що 38-річного бойовика депортували 11 квітня через відсутність реєстрації та міграційної карти.

На день раніше Щербака вже вивозили з центру тимчасового утримання іноземних громадян на кордон з Казахстаном, але повернули після втручання депутата Держдуми Сергія Шаргунова, а також екс-бойовиків Айо Бенеса і Філліпа Венедиктова.

Казахстан оголосив Щербака в розшук за статтею 172 КК країни (участь в іноземних збройних конфліктах). Йому загрожує від 5 до 9 років колонії.

1 квітня Росія відмовила Щербаку в наданні тимчасового притулку. У листі МВС було вказано, що йому відмовлено через відсутність "гуманних підстав".

Напередодні лікарі діагностували у Щербака туберкулому (форма туберкульозу), що робить процес його депортації в розпал епідемії коронавірусу небезпечною для його життя.

У грудні 2018 року Щербака при випадковій перевірці документів, затримали в Челябінську. З того часу він перебував у центрі тимчасового утримання іноземних громадян.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі показали могилу бойовика на окупованому Донбасі, на яку ніхто не приходить з моменту похорону в 2016 році.