RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Стало відомо про гучне рішення Кремля щодо проведення параду 9 травня

Традиційний парад, який щорічно проводять в Москві 9 травня, російська влада вирішила скасувати через ситуацію з поширенням коронавірусу.

Про це повідомляє російське видання РБК з посиланням на власні джерела.

Передбачається, що рішення Кремля про перенесення параду Перемоги офіційно оголосить президент РФ Володимир Путін у четвер, 16 квітня, на засіданні Радбезу Росії.

Як стало відомо виданню, три організації, які об'єднують ветеранів війни, звернулися до президента з проханням перенести парад з 9 травня на пізнышу дату, мотивуючи це прохання нинішньою ситуацією з коронавірусом.

"Дата проведення заходу буде залежати в першу чергу від епідеміологічної обстановки. Як варіанти можна розглядати 24 червня - в цей день в 1945 році пройшов парад Перемоги на Красній площі - або 3 вересня, день закінчення Другої світової війни", - повідомив глава комітету Держдуми РФ з оборони Володимир Шаманов.

Співрозмовник видання, близький до Міноборони, говорить, що точну дату проведення параду поки не визначили.

Як повідомляв "Апостроф", під час пандемії коронавірусу в Росії військовослужбовці продовжують репетирувати парад до Дня Перемоги 9 травня, при цьому в російських соцмережах пишуть, що серед "парадних розрахунків" виявлені заражені COVID-19.