RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Естонія потрапила в гучний скандал через "пропагандистську" мапу з Кримом в підручниках, фото

В естонському підручнику для школярів виявили карту Європи, на якій Крим був позначений як територія Росії.

Про це повідомляє ERR.

Неправильну карту Європи виявили в книзі з англійської мови для школярів, що навчаються в 7 класі "I love English 7". Всього її використовують в приблизно 200 школах по всій Естонії.

Карту виявила одна з представниць української громади, син якої вчиться за цим підручником.

Виявилося, що підручник було видано ще в 2018 році видавництвом Studium.

"Надрукована карта була взята з вільного доступу, тобто вона безкоштовна. Оскільки в цьому випадку мова йде про підручник з мови, то змісту карти - ні в географічному, ні в політичному сенсі - ми значення не надали. Так ця помилка сюди і закралася . Але до сих пір, протягом практично двох навчальних років, нам ніхто про це не повідомляв", - розповів директор видавництва Ааво Кеннік.

Видавництво спочатку планувало розіслати всім виправлену сторінку з картою. Однак у міністерстві освіти виступили з іншою пропозицією - щоб видавництво вилучило неправильні сторінки і замінило їх на нові. Тобто по суті відправити в школи вже нові підручники. Така робота обійдеться в 10-20 тисяч євро.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що севастопольський плавець-марафонець Олег Софяник подав заяву про вихід з громадянства Росії, яке його змусили отримати після анексії Криму.