RU  UA  EN

Субота, 15 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.40
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 червня

14 червня

Всі новини

Чорний пакет відкрили на секунду: з'явилася моторошна розповідь дружини померлого від коронавірусу в Білорусі

У Білорусі помер 46-річний чоловік, лікарі діагностували інфекційний ендокардит, але рідні впевнені, що помер він від коронавірусу.

Страшний рекорд США і симптоми "у спадок": як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це повідомляє "Комсомольская правда".

"Щороку мій чоловік проходив медкомісію в поліклініці МВС. Він був здоровий, не страждав хронічними захворюваннями. Паша ніколи не скаржився. Якщо застудився, то один-два дні полежить - і на роботу. Тільки 6 років тому у нього була лівостороння пневмонія, - розповідає вдова Світлана. - 8 квітня цього року він приїхав додому після нічної зміни і зліг з температурою. Два дні вона трималася на рівні 37,5 - 38, потім вночі підскочила до 39,5. Я дала йому таблетку ібупрофену, і температура впала до 36,8. Чоловік тоді ще переживав, що даремно викликали лікаря а будинок. Але я розуміла: щось не так".

Терапевт з відомчої поліклініки оглянула мінчанина: в легенях було чисто, але йому призначили антибіотики. На наступний день температура знову піднялася до 38,7. Сім'я відразу викликала швидку і чоловіка госпіталізували.

"Там знімок показав лівостороннію пневмонію і правосторонню пневмонію. Рівень насичення артеріальної крові киснем (сатурація) був нижче норми. Взяли мазок на COVID-19 і сказали, що, судячи зі знімків, на 90% - це коронавірус. Але до отримання результатів залишили в реанімації ", - розповіла вона.

Дружина каже, що чоловіка з реанімації госпіталю перевели в звичайну палату - там він провів близько доби. До вечора Павло відчув себе ще гірше - з'явилася сильна мокрота.

"Чоловік був в напівзабутті. Говорив, що йому дуже важко дихати, що хоче спати і навіть не може піднятися з ліжка. Потім на мить йому стало краще, і він навіть сам мені подзвонив. Говорив більше бадьорим голосом, питав: "Ти чого плачеш? Думаєш, що я помру?" Я відповідала, що, звичайно, ні", - поділилася Світлана.

Павла не врятувало ні підключення до ШВЛ і гемодіалізу, ні переливання плазми. Лікарі робили все можливе, але у нього почалася поліорганна недостатність - це коли кожен орган починає страждати. На тлі всього цього утворився сепсис.

"Основною причиною смерті вказали інфекційний ендокардит, сепсис, а коронавірус - супутньою. Але мій чоловік був здоровою людиною, за все життя не було жодної операції. Саме коронавірус і зруйнував його організм. Тому впевнена, що в Білорусі смертність від коронавірусу вища, ніж за офіційною статистикою", - впевнена жінка.

За цей час у всій сім'ї взяли мазок на COVID-19. У Світлани два тести показали негативний результат, у молодшого сина теж не виявили коронавірус. Тільки у старшого сина тест виявився позитивним.

Чоловік Світлани помер 26 квітня, кремувати Павла змогли тільки 28 квітня.

"Нам сказали, що однозначно можлива тільки кремація в закритій труні, а зайти попрощатися зможуть три людини. Перед кремацією тіла померлих з коронавірусом знезаражують і кладуть в чорний пакет. Мені відкрили цей пакет на пару секунд, щоб я могла впізнати чоловіка", - зізналася жінка.

Світлану втішає лише те, що чоловік пішов з життя, перебуваючи в штучній комі.

"Паша спав і навіть не зрозумів, що йде. Але, перед тим як померти, він мені приснився: уві сні я була на кухні і грала з нашим молодшим сином, а він йшов повз по коридору і мені посміхався. Я тоді підірвалася з ліжка, а через годину мені зателефонували і сказали, що він помер. він приходив попрощатися", - вважає вдова.

Згідно зі статистикою, коронавірусом в країні захворіли 14027 осіб, 2386 одужали. У Білорусі коронавірус вбив 89 осіб.

Як повідомляв "Апостроф", на Львівщині зафіксували спалах коронавірусу, в селищі Давидів більше 20 людей захворіли на COVID-19.