RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Росії похвалилися "великою перемогою" до 9 травня і зганьбилися: фото

У Росії зганьбилися з привітанням з перемогою у Другій світовій війні до 9 травня - в місті Усинськ, Республіка Комі, розмістили вітальний банер, на якому замість радянського солдата зображений фінський.

Фото банера опубліковано в соцмережах.

На ньому напис:

"За колом Полярним у Великій війні

Билися олені і люди.

Вклонімося їм, постоїмо в тиші,

Нехай вічна слава їм буде! ".

Разом з тим, у військовослужбовця в руках зовсім не радянський автомат. Незабаром цю фотографію знайшли в альбомі "Warrior of Lapland". Знімок був зроблений 4 травня 1944 року в Фінляндії.

"Фінський солдат з північним оленем біля складу зброї в фінській Лапландії 4 травня 1944 року - останнього року "Війни-продовження". Олені використовувалися в фінській армії, наприклад, для перевезення вантажів по снігу. Солдат тримає автомат Suomi KP\31" - йдеться в підписи до оригінального фото.

Відзначимо, під час Другої світової війни фінські солдати воювали на боці фашистської Німеччини. З 1941 по 1944 рік фіни окупували частину території СРСР, назвавши це "Війною-продовженням" (початок - Зимова війна 1939-1940 рр.). До кінця 1941 року фіни окупували значну частину території Карелії. Крім того, війська Фінляндії брали участь в блокаді Ленінграда.

Як повідомляв "Апостроф", раніше головний лікар московської міської лікарні №71 Олександр М'ясников заявив про те, що жителі РФ мають генетичний код народу-переможця.