RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Лукашенко в розпал пандемії влаштував парад Перемоги: фото і відео

У суботу, 9 травня, в Мінську пройшов військовий парад, присвячений 75-річчю Перемоги над нацизмом, незважаючи на ризик зараження коронавірусів під час пандемії.

Фото і відео з параду, який пройшов в столиці Білорусі, публікують місцеві ЗМІ.

Білорусь стала єдиною країною на континенті, яка не скасувала масові заходи з нагоди ювілейної дати закінчення Другої світової війни в Європі.

Учасниками параду мали стати військові з Росії і Китаю, однак своїх делегацій ці країни не надіслали. Лідери іноземних держав відмовилися від відвідування параду в Мінську.

Урочистості в 2020 році не були такими багатолюдними, як раніше. Однак, кілька тисяч мінчан стояли уздовж парапетів на прилеглих вулицях, а трибуни були заповнені повністю.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Глядачі на трибунах сиділи явно не дотримуючись дистанції 2 метри, не всі були в захисних масках. Ігнорували вимоги безпеки в першу чергу ветерани.

Парад пройшов в повному форматі - з проходженням військової техніки, польотом літаків і виступом почесної варти.

Всі доповіді під час параду військові виконували російською мовою, також по-російськи відповідав їм президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Під час телевізійної трансляції були показані кадри з президентом Білорусі, який виконує пісню "День Перемоги".

Як повідомляв "Апостроф", президент Білорусі Олександр Лукашенко запросив до Мінська на парад Перемоги президентів України і Росії Володимира Зеленського та Володимира Путіна.