RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Двері забили: у Росії сотні людей замкнули без їжі через коронавірус

У російському місті Омськ через спалах коронавірусу в будинку поліцейські заблокували його і не дають людям вийти.

Про це повідомляє місцевий ресурс Om1.ru.

Під замком виявилися майже 500 осіб. Вони залишилися в квартирах без їжі і ліків. Але нікого з багатоповерхівки не випускають. Також у мешканців почалися проблеми з роботою, так як вони не змогли вчасно взяти лікарняний і виявилися "відрізаними від світу".

Відзначають, що такі суворі заходи застосували через те, що люди не дотримувалися самоізоляції. А в той час в будинку серед мешканців було зафіксовано спалах COVID-19.

"Люди не встигли запастися їжею, ліками! Продукти швидко закінчилися - комусь родичі підвезли, передали. А у когось рідних-знайомих в місті немає, просто ходили шматки хліба збирали по гуртожитку. Від голоду спочатку хтось начебто бігав в магазин через службовий хід, але потім двері забили. Хтось, за чутками, зістрибнув з другого поверху - теж в магазин. В однієї з мам закінчилося дитяче харчування для немовляти, вона плакала, вмовила поліцейських випустити в продуктовий", - розповіла мешканка будинку і мати п'ятьох дітей Олена Євстратенко.

Жінка виступила від імені всіх мешканців будинку, склавши колективне звернення до президента РФ, а також до губернатора і прокурора Омської області. У зверненні люди попросили чиновників звернути увагу на їхню проблему і допомогти з забезпеченням мешканців їжею і ліками. Під зверненням підписалися понад 400 осіб.

Як повідомляв "Апостроф", друга хвиля пандемії коронавірусу може охопити Європу наступної зими.