RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

У Росії силовики тренують неонацистів з Європи: частина випускників воювала на Донбасі

Праві екстремісти з Німеччини проходять навчання з військовим ухилом в тренувальному таборі "Партизан" під Петербургом, кілька учасників курсу є членами партій "Третій шлях" і "Молоді націоналісти", за якими спостерігає федеральне відомство з охорони конституції.

Про це повідомляє IGTDS.

"Третій шлях" був заснований в 2013 вихідцями з Націонал-демократичної партії і забороненої організації Вільна Мережа Південь. У партії є зв'язки з урядом Ассада в Сирії і Хезболлою в Лівані. Третій Шлях докладно виклав заклик до бойкоту Ізраїлю, називаючи Ізраїль "терористичною державою".

"Молоді націоналісти" - молодіжна організація найстарішої праворадикальної екстремістської партії в Німеччині, націонал-демократичної партії. Її чисельність політично незначна, всього близько 300 членів, проте її члени досить мотивовані, а чітка ідеологія дозволяє проводити рекрутингові кампанії з використанням різних наративів, включаючи екологічні.

У квітні США визнали Російський імперський рух терористичною організацією, в якій перебувають люди, "які переслідують ідеї переваги білої раси".

За даними Держдепу, у організації є два тренувальних об'єкта в Петербурзі.

"Партизан" входить в добровільне товариство сприяння армії, авіації і флоту ДОСААФ, офіційно підтримуваного російськими військовими. Аналіз фотоматеріалів, опублікованих на сторінці тренувального центру в соцмережі, вказує, що він розташований на півдні острова Хейнясенма на Ладозькому озері в 62 милях від Петербурга.

В "Партизані" проходять курси urban warfare (бойові дії в умовах міста), стрілецької підготовки, тактичної медицини, висотної підготовки, військової психології, виживання

Аналіз доступних фотографій дає можливість стверджувати, що в підготовці використовуються автомати Калашникова АК-74 5,45, АКМ 7,62 2 Сайга 20С (використовується в спецпідрозділах), пістолети Макарова і P-443 Грач.

Групові заняття за ознаками схожі на навчання основам диверсійних операцій і дій розвідувальних груп.

Тренувальною та викладацькою діяльністю Центру займаються ветерани бойових дій і діючі професіонали військової розвідки, повітряно - десантних військ, силових спеціальних підрозділів і навчального центру Міністерства Оборони РФ.

Існує висока ймовірність того, що на початковому етапі роботи "Партизан" здійснював підготовку громадян Росії, які приєдналися до ІГІЛ.

Незважаючи на те, що офіційно РІД заявляє про те, що знаходиться в опозиції путінському режиму, насправді воно пов'язане з владою.

Політичний зв'язок РІД з Кремлем здійснюється через петербурзьке відділення партії "Родина", зокрема, її лідера, депутата Державної думи Олексія Журавльова.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Росії почали випробування щита для правоохоронців, який "вміє" стріляти. Розробка носить назву "Легіон" і являє собою модуль, який встановлюється на щит.