RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Почалося "пекло": в Росії спалахнули потужні лісові пожежі, з'явилося моторошне відео

На Камчатці поблизу села Ессо Бистрінского району спалахнула лісова пожежа площею 750 гектарів, яку вже кілька днів гасять рятувальники, співробітники лісоохорони, пожежники і добровольці.

Відео пожежі з'явилося в Telegram "RT на русском".

"На цей момент площа займання досягла близько 750 гектарів. На місці події працюють понад 50 осіб... У гасінні задіяні два вертольоти з водозливними пристроями, бульдозери, всюдиходи, автоцистерни. До місця пожежі організована безперебійна подача води", - відзначили в МНС.

У рятувальному відомстві зазначають, що для захисту села Ессо від пожежі була прокладена мінералізована смуга протяжністю 30 кілометрів і шириною 10 метрів, а також організовано безперервне патрулювання села.

"На даний момент вогонь йде в протилежну сторону від населеного пункту, дим в селі не спостерігається, запах гару не відчувається. Однак при зміні напрямку вітру ситуація може змінитися", - додали в МНС.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що 4 квітня в Чорнобильській зоні відчуження сталася лісова пожежа: рятувальники поскаржилися на високий радіаційний фон. Пожежі там тривали кілька тижнів.