RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Потворне явище: в Росії церковники вимагають заборонити сурогатне материнство

Глава синодального відділу зовнішніх церковних зв'язків Російської православної церкви (РПЦ) митрополит Іларіон заявив, що практика сурогатного материнства аморальна і повинна бути заборонена.

Як повідомляє Інтерфакс, таку заяву церковник зробив в ефірі програми "Церква і світ" на телеканалі "Росія-24".

"Я з жалем сприймаю той факт, що наше законодавство не забороняє сурогатне материнство", - сказав митрополит Іларіон, коментуючи новину про те, що в одній з московських квартир виявили п'ятьох немовлят, які були народжені сурогатними матерями, але не змогли полетіти до своїх біологічних батьків за кордон через обмеження, пов'язані з коронавірусом.

На його думку, такі історії будуть повторюватися до тих пір, поки сурогатне материнство офіційно не буде заборонено.

"Те потворне явище, яке отримало назву сурогатного материнства, воно неминуче призводить до подібного роду ситуацій, тому що діти стають предметом торгівлі, і, з точки зору Церкви, вся практика сурогатного материнства глибоко аморальна", - заявив церковник.

При цьому представник РПЦ послався на недавно прийняті в Росії поправки до Конституції, в яких шлюбом названо союз чоловіка і жінки.

"Цей союз полягає в тому, щоб чоловік і жінка могли давати життя дітям, ніяка участь третьої особи в цьому процесі не передбачається", - підкреслив митрополит Іларіон.

Як повідомляв "Апостроф", раніше збунтувався російський священик, схиігумен Сергій (Романов), який нещодавно захопив Среднеуральский жіночий монастир, назвав Російську православну церкву головним ворогом своєї країни.