RU  UA  EN

Неділя, 2 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 червня

Всі новини

Волонтери назвали головні проблеми російських військ на Донбасі

Проблеми російських військ на Донбасі полягають в управлінні на тактичному і оперативному рівнях.

Про це повідомляє ресурс Inform Napalm.

Армія Путіна має типову для всієї Росії систему прийняття рішень. Також практично відсутній простір для ініціативи командирів усіх рівнів.

Зокрема, на процес прийняття рішення впливає вкрай низька забезпеченість бойовиків РФ на Донбасі засобами РЕР, аеророзвідки, передачі інформації в реальному часі.

Дистанційний командний ланцюжок збільшує час прийняття рішень на всіх рівнях. Крім того, цей ланцюжок спотворюється через положення речей (неправдивої інформації про високу боєздатність).

"Як наслідок, кожне рішення проходить коло інстанцій, фактично зайвих для його успішного формування, і в результаті безнадійно спотворюється", - відзначають волонтери.

Повністю відсутній (більш того, неможливий через технічну несумісність) прямий зв'язок на рівні "рота - бригада", "вогневий взвод - дивізіон", "батальйон - корпус" і т. п. Вони не мають можливості отримати інформацію про реальну ситуацію на полі бою.

Війська РФ на Донбасі розуміють ці проблеми і намагаються вирішити їх. Але крім них є й інша: морально-психологічний стан особового складу. У багатьох підрозділах рівень умотивованості бійців надзвичайно низький.

Також мало оплачується їх робота - 300-400 доларів в місяць з урахуванням надбавок за бойові умови. Через це відбувається відтік кадрових військових. На їх місце приходять менш досвідчені добровольці або місцеве населення Донбасу, яке на боці Росії. Для них така матеріальна сторона більш прийнятна.

Як повідомляв "Апостроф", раніше пропагандисти бойовиків ДНР заявили про великий провал Російської Федерації на окупованій території Донбасу.