RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Білорусь перекидає війська до кордону з Росією

Держсекретар Ради безпеки Республіки Білорусь Андрій Равков заявив, що після затримання під Мінськом членів іноземної приватної військової компанії Вагнера Білорусь посилить оперативне прикриття державних кордонів.

Про це повідомляє БЕЛТА.

Равков пояснив, що на нараді було обговорено низку питань у сфері національної безпеки.

"Це пов'язано в першу чергу з сьогоднішньою зміною обстановки, коли в ранкові години на території республіки в одному з санаторіїв поблизу Мінська було затримано 32 людини - особи російського громадянства, які належать до приватної військової компанії Вагнера. Зараз з ними проводиться робота, затриманих допитують. плюс одну людину затримали в Гомельській області ", - зазначив Равков.

За словами Равкова, Державний прикордонний комітет Білорусі посилить оперативне прикриття державних кордонів.

"І в тому числі кордон з Російською Федерацією в рамках вивчення обстановки, виявлення осіь, які перетинають державний кордон, в тому числі на зеленому кордоні, - зазначив Андрій Равков. - Ці сили будуть суттєво посилені".

Як повідомляв "Апостроф", в Білорусі показали відео затримання бойовиків ПВК "Вагнера". Вказується, що бойовиків прислала приватна військова компанія для дестабілізації ситуації в країні під час виборів, в той час, як сама країна піклується про власну армії.