RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Затримання в Білорусі бойовиків ПВК "Вагнера": спливли гучні дані про росіян

У Білорусі заявили, що затримані напередодні бойовики є найманцями приватної військової компанії (ПВК) "Вагнера".

Про це повідомляє "Белта".

За даними видання, під Мінськом затримали 32 бойовиків, ще одна людина була виявлена і затримана на півдні країни.

Правоохоронці кажуть, що отримали інформацію про прибуття в країну більше 200 бойовиків для дестабілізації обстановки в період виборчої кампанії. При собі росіяни мали кожен по невеликій ручній поклажі, і на всіх - три великих валізи, завантаження яких у транспортний засіб здійснювали кілька чоловіків.

Відзначається, що вони прибули в готель Мінська в ніч з 24 на 25 липня і покинули готель 27 липня, попрямувавши в один із санаторіїв Мінського району.

За даними адміністрації санаторію, приїжджі звернули на себе увагу нехарактерною для російських туристів поведінкою і одноманітним одягом у стилі мілітарі. Вони невеликими групами уважно вивчили територію і оточення санаторію.

Напередодні президент Білорусі Олександр Лукашенко відвідав військову частину, де йому продемонстрували спеціальне тренування по розгону акції протесту. Співробітники ОМОНу протистояли "учасникам акцій протесту", яких також зображували співробітники міліції.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Білорусі 15-19 липня було проведено телефонне опитування,в якому взяло участь 2200 респондентів. Результати показали, що за чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка на чергових виборах президента готові проголосувати 8,4% опитаних, в той же час 65,4% опитаних заявили, що проголосують за кандидата Світлану Тіхановську.