RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Театр абсурду в Білорусі: діджеїв затримали за пісню Цоя на провладному мітингу

У четвер, 6 серпня, в Мінську під час районного свята в Київському сквері виступ баяніста Віталія Воронка несподівано перервала пісня "Перемен" Віктора Цоя. Виявилося, що співробітники Палацу дітей та молоді, які стояли за пультом, свідомо включили цю композицію. Після заходу молодих людей затримали - Кирило Галанов знаходиться в Центрі ізоляції правопорушників (ЦІП), про Владислава Соколовського поки нічого не відомо.

Про це повідомляє "Наша Ніва" з посиланням на брата Галанова Микиту.

Владислав і Кирило заявили журналістам, що зробили це свідомо, тому що хочуть змін і готові до того, що завтра залишаться без роботи. Несподівану зміну програми присутні, яких на той час зібралося вже кілька тисяч, підтримали криками "Молодці!" і оплесками.

До хлопців за пультом підійшов хтось із адміністрації району, попередив, що вони зривають захід, і викликав міліцію. Після цього музична програма перервалася. З'явилися проблеми зі зв'язком. Присутні періодично скандували "Живе Білорусь!", "Перемен!", "Свєта!", "Давай!", "Іди!". До кінотеатру "Київ" під'їхали три автозаки і три мікроавтобуси.

Кирило Галанов після акції зник, його телефон не відповідав. Брат чоловіка звернувся в міліцію, щоб написати заяву про його зникнення. За словами Микити, там йому дали номер ЦІП, і коли він подзвонив, там підтвердили, що Кирило у них.

На питання, чому його затримали, в ЦІП не відповіла. Повідомили тільки, що суд над Кирилом відбудеться 7 серпня.

Як повідомляв "Апостроф", кандидат на пост президента Білорусі Світлана Тіхановська, яку називають головною конкуренткою чинного глави держави Олександра Лукашенка, розповіла, що отримала телефонний дзвінок, в якому невідомий чоловік погрожував їй в'язницею і відібранням дітей.