RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У країнах Балтії готують санкції проти білоруських чиновників

Латвія і Естонія підготували списки білоруських посадових осіб на яких будуть накладені санкції через фальсифікації президентських виборів і застосування надмірної сили проти мирних демонстрантів.

Про це повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ Латвії.

Уточнюється, що санкції будуть передбачати заборону на видачу віз і діятимуть до майбутнього запровадження санкцій Європейського Союзу.

"Латвія і Естонія дуже високо цінують основні принципи демократії, серед яких право громадян висловлювати свою політичну волю за допомогою вільних і справедливих виборів відноситься до найбільш важливих і основних. Латвія і Естонія високо цінують дотримання політичних прав і демократичних стандартів у всьому світі. Латвія і Естонія продовжать активну роботу з посилення підтримки білоруського громадянського суспільства", - йдеться в документі.

Наголошується, що Білорусь була і залишиться важливим сусідом для Латвії і Естонії і ці країни продовжать підтримувати дружні добросусідські відносини з народом Білорусі.

Як повідомляв "Апостроф", 21 серпня Світлана Тихановська звернулася до робітників Білорусі і закликала їх продовжувати страйки.