RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Тихановська розповіла, як збирається домагатися відходу Лукашенка

Екс-кандидат в президенти Білорусі Світлана Тихановська, яка перебуває в Литві, заявила, що була б рада, якби Росія підтримала боротьбу опозиції за свої права, однак вважає, що час для розмови з Москвою поки не прийшов.

Про це вона розповіла в інтерв'ю французькій газеті Le Monde.

"Час поки не прийшов, але ми відкриті для діалогу з усіма. Було б чудово, якби Росія підтримала нашу боротьбу за права, але я попрошу її, як і всіх, з ким я зустрічаюся, поважати наш суверенітет", - сказала Тихановська.

Також в інтерв'ю виданню Onet вона заявила, що білоруська опозиція не має наміру "закривати кордон" з Росією.

Тихановська зазначила, що в разі отримання президентського поста вона не бачить сенсу переглядати інтеграційні угоди з Росією, оскільки переконана, що це питання має вирішувати президент, який буде обраний пізніше.

Як повідомляв "Апостроф", виступаючи в онлайн-форматі перед депутатами Європарламенту, екс-кандидат в президенти Білорусі, лідер опозиції Світлана Тихановська, заявила, що в республіці почалася "мирна революція".

Додамо, що 24 серпня Світлана Тихановська зустрілася у Вільнюсі (Литва) з першим заступником держсекретаря США Стівеном Біганом і висловила готовність вирішити кризу в Білорусі через діалог про мирну передачу влади.