RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У Мінську сталося масове затримання журналістів - серед них є представники зарубіжних ЗМІ

У Мінську, на площах Свободи і Незалежності, під час висвітлення акції протесту, затримали два десятка журналістів серед яких представники зарубіжних ЗМІ.

Про це повідомляє TUT.BY.

Примітно, що представники ЗМІ вишикувалися в чергу в мікроавтобус, але при цьому нетверезого чоловіка, який раніше обов'язково привернув би увагу міліції, силовики відправили "гуляти".

Серед затриманих на площі Свободи - журналісти TUT.BY Станіслав Шаршуков і Вадим Заміровський. Також серед затриманих - Уладзь Гридзін ( "Радіо Свобода"), Василь Федосенко (Reuters), фотограф Олександр Васюковіч, Надія Бужан ( "Наша Нiва"), Дмитро Ловецкий (AP), Захар Щербаков та Сергій Сацюк (БелаПАН), Катерина Андрєєва і Максим Калитовський ( "Белсат"), Володимир Костін (Reuters), Сергій Бобильов (ТАРС), Євген Одіноков (РІА "Новости"), Павло Мартінчік ( "Комсомольская правда" в Білорусі "), фотограф Євген Ерчак, Стів Розенберг (ВПС) .

У МВС заявили, що журналісти не затримані, а доставлені в Жовтневе РУВС міста Мінська для перевірки документів.

Станіслава Коршунова, який робив репортаж про збір підписів за відкликання депутата, після перевірки документів відпустили.

Пізніше з площі Незалежності в Мінську затримали ще дев'ять журналістів: їх відвели в мікроавтобус перевіряти документи. Серед них журналіст TUT.BY Олексій Судник, Тетяна Коровенкова (БелаПАН), Олександра Богуславська (DW), журналісти Лента.ру та інші. Там журналістів попросили вимкнути телефони і заявили, що доставлять "до відповідних органів внутрішніх справ, перевірять документи і відпустять".

На площі також затримали журналістів і оператора "БелТА" Олега Грузділовіча, Олександра Дащинського і Андрія Рабчіка.

Посольство Росії в Мінську перевіряє інформацію про затримання російських журналістів.

"Сьогодні журналісти доставлені (не затримані!) В Жовтневе РУВС міста Мінська для перевірки документів, що підтверджують законність їх професійної діяльності. Журналісти зареєстрованих ЗМІ, а також іноземні журналісти, акредитовані при Міністерстві закордонних справ, будуть відпущені", - сказано в повідомленні прес-служба МВС Білорусі.

Згідно зі статтею 8.2 ПІКоАП адміністративне затримання фізичної особи застосовується, в тому числі, з метою встановлення особи.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в мережі з'явилося кумедне відео з президентом Білорусі Олександром Лукашенком, автори створили "фільм" з ним у головній ролі.

Нагадаємо, що президент Білорусі Олександр Лукашенко розповів, про переговорах з Росією і рефінансуванні $ 1 млрд боргу.