RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Латвія оголосила Лукашенка персоною нон-грата - обмеження запровадили проти десятків людей

Президенту Білорусі Олександру Лукашенку і ще 29 білоруським офіційним особам заборонено в'їзд до Латвії на невизначений термін. Причиною стала ситуація після президентських виборів, які латвійський уряд вважає сфальсифікованими, і жорстокий розгін акцій протесту, які проходять в Білорусі.

Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ Латвії.

У списку небажаних для Латвії осіб - представники ЦВК Білорусії, співробітники МВС, Генпрокуратури, КДБ, Мін'юсту, Слідчого комітету і Ради безпеки країни.

У заяві латвійського МЗС наголошується, що своїми діями вони "організували і підтримали фальсифікацію президентських виборів 9 серпня 2020 року і подальше насильницьке придушення мирних протестів".

"Латвія рішуче засуджує фальсифікацію президентських виборів 9 серпня, побиття мирних демонстрантів і репресії проти журналістів і активістів в Білорусі. Цим кроком ми подаємо потужний сигнал про те, що такі дії є неприйнятними для Латвії і винні в них небажані. Ми також закликаємо Європейський Союз не відкладати прийняття подібних рішень", - сказано в заяві, яку підписав міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевич.

Як повідомляв "Апостроф", під час масштабної антиурядової демонстрації, яка пройшла в неділю, 30 серпня, в Мінську, білоруська міліція затримала 140 учасників акції протесту.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР
Теги: