RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Не шукайте ворогів там, де їх немає: Україна жорстко відповіла на випади з боку Лукашенка

В МЗС України відповіли на звинувачення президента Білорусі Олександра Лукашенко у втручанні у внутрішні справи і управлінні акціями протесту.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на прес-службу міністерства.

"Воно (втручання - "Апостроф") відбувається з Польщі, Чехії, Литви та України, що нас найбільше насторожує. Ви вчора чули заяву міністра закордонних справ Росії Лаврова, який вже у відкриту (він взагалі людина дуже стримана в цьому відношенні, обережна) заявив, що відбувається на кордоні . Ми реагуємо на будь-які негативні рухи в адресу Білорусі. Для нас найважливіше - не допустити розпалювання в Мінську якоїсь пожежі, тому що так буває завжди: починається зі столиці і перекидається на всю країну", - заявив він.

В українському МЗС заявили, що Білорусі та білоруським політикам не варто шукати ворогів там, де їх немає.

"Вичерпна відповідь на закиди окремих політиків щодо нібито залучення України в організацію протестів в Республіці Білорусь була вчора надана міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Він зокрема наголосив, що Україна не вела, не веде і не буде вести жодної підривної діяльності проти Білорусі. У зв’язку з черговим безпідставним обвинуваченням у втручанні у внутрішні справи Білорусі, висловленим О. Лукашенком, закликаємо наших білоруських друзів та партнерів не піддаватися на інформаційні провокації, аби не потрапити у пастку пропаганди та фейків", - йдеться в повідомленні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, українські дипломати вважають, що щодо ситуації у Білорусі, Київ має зайняти україноцентричну позицію, але вона повинна бути чіткою і однозначною. Також слід уникати поспішних заяв.