RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Президент у вигнанні: Литва зробила гучну заяву про статус Тихановської

Сейм Литви заявив про визнання Світлани Тихановської обраним президентом Білорусі, а Олександра Лукашенка - "нелегітимним білоруським лідером".

Таке повідомлення з'явилося на сайті Сейму Литви у четвер, 10 вересня

"У відповідь на недавні події в сусідній Білорусі Сейм закликав міжнародне співтовариство підтримати вимогу обраного білоруського лідера Світлани Тихановської і Координаційної ради, створеної на її запрошення як єдиних законних представників білоруського народу на нових, прозорих і демократичних парламентських виборах", - йдеться в заяві.

Дії Лукашенка щодо укладення з Росією нових міжнародних угод Литва вважає незаконними.

"Будь-які дії нелегітимного білоруського лідера Олександра Лукашенка у внутрішній і зовнішній політиці, спрямовані на легітимацію його правління і заключення з Росією нових міжнародних угод, що обмежують суверенітет білоруського народу, називаються злочином проти його народу, недійсними і де-факто анексією з боку міжнародного співтовариства", - додали в Сеймі.

Як повідомляв "Апостроф", Світлана Тихановська записала звернення до громадян Росії, закликавши їх не піддаватися впливу брехливої пропаганди про події в Білорусі.