RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Хасиди пішли з україно-білоруського кордону, залишивши багато сміття: фото

У п'ятницю, 18 вересня, паломники-хасиди, які намагалися потрапити на територію України для святкування іудейського нового року Рош га-Шана в Умані, після заклику від ізраїльської влади почали відходити від українського кордону і повертатися в Білорусь, залишаючи за собою купи сміття.

Відповідні фото опубліковано в Telegram-каналі "Радыё Свабода".

У п'ятницю після заходу сонця починається святкування єврейського нового року Рош га-Шана. Коли почнеться шабат, ортодоксальним євреям буде заборонено подорожувати, тому хасиди, які застрягли між Білоруссю і Україною, вирішили повернутися на білоруську сторону.

Збираючись з насидженого за п'ять днів місця, хасиди залишили після себе численні купи сміття біля наметів, в яких вони очікували можливості перетнути український кордон. Узбіччя дороги, якою вони поверталися на територію Білорусі, також завалене різним мотлохом.

Святкувати вони збираються в білоруських містах - Пінську, Гомелі, Борисові, Жодіно, зокрема в садибах і будинках відпочинку під Гомелем.

Нагадаємо, що українські прикордонники не пропустили паломників-хасидів на територію України, виконуючи постанову уряду, яким відвідування Умані було обмежено через пандемію коронавірусу.

Як повідомляв "Апостроф", на Закарпатті українські прикордонники затримали групу хасидів, які намагалися незаконно проникнути в Україну з боку Угорщини.