RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

У Білорусі почалися нові затримання після інавгурації Лукашенка: відео

Під час таємної церемонії інавгурації Олександра Лукашенка на посаду президента Білорусі, яка відбулася в Мінську в середу, 23 вересня, біля його резиденції міліція затримала двох осіб.

Відео затримання опубліковано в Twitter агентства "РИА Новости".

Очевидці повідомляють, що затриманий юнак, у якого на тетрадном аркуші був напис "проти Лукашенка". За попередніми даними, також була затримана жінка.

Раніше стало відомо, що сьогодні Олександр Лукашенко офіційно вступив на посаду президента республіки, не повідомивши попередньо дати і часу інавгурації. Церемонія проходила в Палаці Незалежності.

Після інавгурації глави держави представники різних родів військ принесли клятву на вірність народу і президенту.

Сьогодні центр міста був перекритий для руху, на проспекті Переможців, який прилягає до резиденції, чергували співробітники правоохоронних органів. Пізніше там з'явився урядовий кортеж.

Близько полудня звідти виїхали автобуси з гостями в супроводі військових вантажівок.

Як відомо, відповідно до білоруського законодавства, крайня дата для вступу Лукашенка на посаду президента країни - 9 жовтня.

Раніше телеграм-канал Nexta повідомляв, що Лукашенко готується провести інавгурацію в неділю, 27 вересня.

Як повідомляв "Апостроф", Верховний суд Білорусі відмовив трьом екс-кандидатам у президенти в порушенні справ за їхніми скаргами щодо фальсифікації результатів виборів.