RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Між Азербайджаном і Вірменією сталося бойове зіткнення: говорять про жертв

Вранці в неділю, 27 вересня, між Азербайджаном і Вірменією сталося бойове зіткнення. За даними Азербайджану, є вбиті серед мирного населення.

Міністерство оборони Азербайджану на своєму сайті повідомило про масштабну провокацію по всій протяжності фронту з боку Вірменії.

"27 вересня близько 06:00 озброєні сили Вірменії, здійснивши масштабні провокації, піддали інтенсивному обстрілу позиції Азербайджанської Армії уздовж всієї лінії фронту і наші населені пункти, розташовані в прифронтовій зоні з великокаліберної зброї, мінометів і артилерійських установок різного калібру", - сказано в повідомленні .

За даними Міноборони країни, в результаті обстрілу є вбиті і поранені. Крім того, об'єктам цивільної інфраструктури було завдано серйозної шкоди.

У свою чергу Вірменія звинуватила в провокації саме Азербайджан.

Так, прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян написав в Facebook, що атаку здійснили вірмени, а азербайджанці лише відбили її.

"Ворог почав атаку на Арцах. Армія оборони успішно відбила напад. Ситуація знаходиться в оперативному розвитку, інформація буде узагальнена та повідомлена при необхідності", - написав він.

Нагадаємо, бойові зіткнення Вірменії та Азербайджану поновилися 12 липня 2020 року. Основною причиною розбіжностей між ворогуючими сторонами є статус Нагірного Карабаху.

Як повідомляв "Апостроф", в ніч на 14 липня на вірмено-азербайджанському кордоні на товузском напрямку тривали бої, вірменська сторона зазнала втрат у живій силі і техніці.