RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Вірменія заявила, що її штурмовик Су-25 збитий турецьким винищувачем

У вівторок, 29 вересня, в повітряному просторі Вірменії турецький винищувач F-16 атакував вірменський Су-25. Пілот вірменського літака загинув.

Про це повідомляє Sputnik Armenian.

Винищувач F-16 турецьких ВПС піднявся в повітря з аеродрому азербайджанського міста Гянджа приблизно о 10:30 і прикривав дії азербайджанської авіації і безпілотників, які завдавали удари по населених пунктах Варденіс, Мец Масрік і Сотк в самій Вірменії.

В цей час дії вірменських ППО підтримувала авіація. Під час виконання бойового завдання вірменський штурмовик був збитий турецьким винищувачем. Вірменський пілот штурмовика Су-25 загинув.

Засоби контролю зафіксували турецький літак на глибині 60 кілометрів в сторону території Азербайджану, на висоті 8200 метрів.

Додамо, що прес-секретар президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана спростував інформацію про знищення турецьким F-16 штурмовика ВПС Вірменії.

Як повідомляв "Апостроф", Туреччина заявила про готовність надати підтримку Азербайджану в ситуації з Нагорним Карабахом не тільки за столом переговорів, але і на полі бою.

Додамо, що в ніч на вівторок, 29 вересня, Вірменія і Азербайджан обмінялися потужними ударами, бої йшли за Нагірний Карабах.