RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

На Заході ввели санкції проти Лукашенка

Канада і Велика Британія ввели санкції проти низки офіційних осіб уряду Білорусі разом з невизнаним президентом Александром Лукашенком.

Про це йдеться в офіційній заяві, розміщеній на сайті МЗС Канади.

В МЗС Канади зазначили, що санкції проти білоруських чиновників і Олександра Лукашенка запроваджуються у відповідь на систематичну кампанію репресій і державного насильства проти учасників громадських протестів і діяльності опозиційних груп, що виступають проти фальсифікації результатів виборів президента Білорусі 9 серпня.

"У координації зі Сполученим Королівством і на підтримку народу Білорусі Канада вводить санкції проти офіційних осіб уряду Білорусі, включаючи Александра Лукашенка. Ці дії вчиняються відповідно до Закону про спеціальні економічні заходи", - йдеться в заяві.

За словами міністра закордонних справ Великобританії Домініка Рааба, санкції будуть введені проти восьми офіційних осіб, включаючи Олександра Лукашенка, його старшого сина Віктора, глави президентської адміністрації Ігоря Сергієнка та міністра внутрішніх справ Юрія Караєва. Їм заборонено в'їзд до Сполученого Королівства, будь-які їхні активи в країні повинні бути заморожені.

"Існує зникаюче вікно, щоб вплинути на те, що відбувається в Білорусі, і ми вважаємо, що настав час діяти вже зараз. Перш за все, повинна бути ціна за порушення прав людини, які ми спостерігали, і за шахрайський підхід до цих виборів", - цитує Reuters слова Рааба.

Як повідомляв "Апостроф", депутати Європейського парламенту підтримали резолюцію, в якійзасудили ситуацію в Білорусі та запропонували ввести санкціїпроти вищого білоруського керівництва.