RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Білорусі студенти вийшли на акції проти репресій: фото і відео з різних міст

В середу, 30 вересня, студенти білоруських вишів провели сидячу акцію протесту - вони в один час сиділи на сходах навчальних закладів, протестуючи проти репресій режиму Олександра Лукашенка. Також в обідню перерву на акцію солідарності в білоруських містах вийшли жінки - вони були гарно одягнуті і тримали в руках квіти.

Про це повідомляє Onliner.

На сидячий протест зібралися студенти БДМУ, БДЕУ, БГУФК, БГУ, академії мистецтв, інституту Сахарова, МЛУ, БДПУ, Гродненського університету, Вітебського технологічного університету, академії управління та інші.

Адміністрації вишів, щоб завадити студентам збиратися, відразу почали огороджувати сходи навчальних закладів або ж розпочинали "ремонтні" роботи.

Вдень 30 вересня на "квітковий обід" вийшли жінки в містах Білорусі. Вони тримали в руках квіти.

Як повідомляв "Апостроф", 26 вересня в столиці Білорусі Мінську активісти зібралися на сьомий Жіночий марш, на який після останніх президентських виборів виходять жінки на знак протесту проти міліцейського свавілля. Під час проведення заходу вже почалися затримання - силовики хапають жінок, акредитованих журналістів і випадкових перехожих.