RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Росія заявила про готовність втрутитися у війну за Нагірний Карабах: перші подробиці

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія може підтримати Вірменію як члена Організації Договору про колективну безпеку у війні проти Азербайджану, з яким у кінці вересня активізувався збройний конфлікт за Нагірний Карабах.

Про це Путін заявив в інтерв'ю телеканалу "Россия".

Військове протистояння у Нагірному Карабасі він назвав "трагедією для обох сторін".

"Це - трагедія, ми дуже переживаємо, адже і Азербайджан, і Вірменія, Нагірний Карабах - це все території, на яких проживають не чужі нам люди. Ми сподіваємося, що у найближчий час цей конфлікт буде припинено. І я ще раз хочу сказати: ми закликаємо до припинення вогню. Це треба зробити якомога швидше", - зазначив Путін.

Поряд з цим він заявив, що Росія може підтримати Вірменію в війні з Азербайджаном, якщо конфлікт не буде вичерпано.

"Вірменія є членом Організації Договору про колективну безпеку, у нас (Російська Федерація - "Апостроф") перед Вірменією є певні зобов'язання в рамках цього договору. Але бойові дії тривають досі, вони ведуться не на території Вірменії. Що ж стосується виконання Росією своїх договірних зобов'язань в рамках цього договору, то ми завжди виконували, виконуємо і будемо виконувати свої зобов'язання", - наголосив Путін.

Також господар Кремля додав, що підтримує контакт з очільником вірменського уряду - там не сумніваються у виконанні Росією "союзницьких зобов'язань".

Як повідомляв "Апостроф", вранці 7 жовтня Азербайджан заявив про обстріл Вірменією трьох районів за межами НКР - Евлахського, Геранбойського і Бейлаганського. Кількість жертв і постраждалих уточнюється.