RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Тихановська висунула жорсткий ультиматум Лукашенку і дала йому 13 днів

Екс-кандидат в президенти Білорусі Світлана Тихановська оголосила ультиматум білоруській владі, яка раніше оголосила про готовність застосовувати проти протестувальників бойову зброю, і Олександру Лукашенку.

Про це вона повідомила у своєму офіційному Telegram-каналі.

Світлана Тихановська заявила, що впродовж двох місяців після голосування на виборах президента Білорусі 9 серпня в країні триває політична криза, влада застосовує насильство і беззаконня щодо білоруського народу.

"З нас досить. 25 жовтня ми оголошуємо Народний Ультиматум. У режиму є 13 днів, щоб виконати три обов'язкові вимоги", - заявила Тихановська.

За її словами, основними вимогами опозиції є: оголошення Лукашенком про свою відставку, зупинення насильства на вулицях країни і звільнення політв'язнів.

"Якщо до 25 жовтня наші вимоги не будуть виконані, вся країна мирно вийде на вулиці з Народним ультиматумом. З 26 жовтня почнеться національний страйк всіх підприємств, блокування всіх доріг, обвал продажів в державних магазинах. У вас є 13 днів, щоб виконати три умови. У нас є 13 днів, щоб підготуватися, і весь цей час білоруси будуть продовжувати свій мирний і наполегливий протест. Раз ви чекали наказу - то ось наказ. І термін його виконання - до 25 жовтня", - йдеться в заяві Тихановської.

Як повідомляв "Апостроф", у неділю, 11 жовтня, в Мінську силовики почали затримувати студентів і пенсіонерів, які вийшли на акцію протесту.