RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Обміни ударами і масова смерть найманців: з'явилася свіжа карта боїв за Нагірний Карабах

Незважаючи на домовленості про припинення вогню між Азербайджаном і Вірменією, бойові дії в Нагірному Карабасі не припиняються. Більше того, в середу, 14 жовтня, Азербайджан вперше підтвердив удар по території Вірменії - за версією Баку, ударів було завдано по вірменській військовій техніці на кордоні з Карабахом.

Про це повідомляє ВВС.

Азербайджан звинуватив Вірменію у стрільбі з балістичної ракети по житловій частині Гянджі. Вірменія звинуватила Баку в обстрілах мирних жителів.

У військовому відомстві невизнаної Нагірно-Карабаської республіки повідомили, що ЗС Азербайджану завдали удару по госпіталю на північно-східному напрямку лінії зіткнення, де перебували цивільні особи.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв в середу оголосив про взяття азербайджанською армією ще восьми сіл на південній ділянці фронту: Гарадагли, Хатунбулаг, Гараколлу, Булутан, Мелікджанли, Кемертюк, Теке і Тагасер.

Це села на дорозі, яка йде з південного сходу в райцентр Гадрут, і населені пункти навколо Гадрута.

Тим часом прем'єр-міністр Вірменії повідомив про відступ військ в умовах важких боїв. У Вірменії також підтвердили факт удару Азербайджану по території країни, але не підтверджували конкретно, які саме цілі було вражено.

Як повідомляв "Апостроф", ЗС Азербайджану здійснили обстріл однієї з лікарень, яка знаходиться на північно-східному напрямку Карабаху.