RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

До Мінська напередодні акції протесту стягують силовиків з автоматами і бронетехніку: відео

В Мінську в неділю, 18 жовтня, пронується проведення чергового маршу проти диктатури і насильства в Білорусі. Влада країни вже почала стягувати в центр міста озброєних силовиків і військову техніку.

Про це повідомили в Telegram-каналі The Village Беларусь.

Станом на 12:00 колони військової техніки помітили біля Стели, силовики направлялися у напрямку до центра міста і невдовзі зайняли площі в центрі Мінська.

Також в мережі показали спецпризначенця, який озброєний автоматом розгулював у магазині.

Протестні заходи сьогодні заплановані і в інших містах Білорусі: Барановичі, Бобруйськ, Борисов, Брест, Вітебськ, Гомель, Гродно, Жлобин, Жодіно, Ліда, Мінськ, Могильов, Мозир, Молодечно, Новополоцьк, Орша, Пінськ, Слуцьк, Солігорськ і багато інших, повідомили в Telegram-каналі NEXTA Live.

Як повідомляв "Апостроф", 17 жовтня в Мінську пройшли жіночий і студентський марші солідарності. Силовики під час акції затримали близько 40 осіб, серед яких і засновник відомої ІТ-компанії Bamboo Group Владислав Герчиков.

Додамо, що 15 жовтня в Мінську на марш солідарності вийшли люди з інвалідністю. Силовики почали хапати навіть їх - відомо про затримання кількох людей, серед яких адвокат Бюро з прав інвалідів Алег Граблевський.