RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Азербайджан заявив про повний контроль кордону з Іраном: свіжа карта боїв

Незважаючи на оголошене гуманітарне перемир'я, між Азербайджаном і Вірменією з 27 вересня тривають бої за Нагірний Карабах. Президент Азербайджану Ільхам Алієв оголосив, що азербайджанські сили взяли під свій контроль 23 нових села на півдні Карабаху.

Про це пише southfront.

Зіткнення між азербайджанськими і вірменськими силами тривають в районах, прилеглих до кордону з Іраном.

За даними Міністерства оборони Азербайджану, вірменські військові запустили три балістичні ракети по району Сіязань, дві - по району Габала і одну - по району Кюрдамір. У свою чергу Вірменія це заперечує.

Азербайджанські сили збили два вірменських БПЛА в районі Фізулі і ще один в районі Тертера.

Як пише ВВС , Ільхам Алієв 22 жовтня оголосив про взяття азербайджанської армією ще 21 села, в тому числі Агбенда - останнього населеного пункту на ірансько-азербайджанському кордоні перед кордоном Вірменії.

За його словами, після взяття Агбенда, Азербайджан повністю контролює державний кордон з Іраном.

Агбенд розташований на річці Аракс, біля місця, де сходяться кордони Азербайджану, Вірменії та Ірану.

Таким чином, якщо заява Алієва підтвердиться, це означатиме, що азербайджанська армія вперше вийшла на кордон власне Вірменії і одночасно взяла під свою контроль кордон з Іраном на всій його довжині.

Алієв також оголосив про взяття ще 19 населених пунктів: 12 в Зангеланському районі, трьох в Фізулінському і чотирьох в Джебраїльському.

Названі Алієвим села в Зангеланському районі в основному розташовані уздовж Араксу і вище нього в горах, а також біля самого райцентру Зангелан.

Алієв назвав в числі села Сірик і Шіхляр Джебраїльського району. Якщо і їх взяття підтвердиться, то це означає, що азербайджанська армія розширює зону контролю на північний схід від Джебраїла, вище в гори і ближче до центру Нагорного Карабаху.

Як писав "Апостроф", раніше в мережі з'явилися свіжі кадри з Нагірного Карабаху, за який тривають запеклі бої між двома країнами.