RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Азербайджан заявив про потужний удар по Вірменії: убито високопоставленого військового

У Нагірному Карабаху, де тривають бойові дії, незважаючи на чергову угоду про припинення вогню між Вірменією і Азербайджаном, підрозділи азербайджанської армії завдали ударів по позиціях вірменських військ, під час яких загинув начальник штабу 18-ї мотострілецької дивізії збройних сил Вірменії.

Про це повідомили на сайті Міноборони Азербайджану.

У повідомленні сказано, що удар був нанесений у відповідь на обстріл з боку вірменських збройних сил, які не дотримуються новий режим гуманітарного припинення вогню.

"Бойові операції тривали в основному на Ходжавендському, Фізулінському і Губадлінському напрямках фронту. Спроби противника атакувати було припинено, і він був відкинутий назад, зазнавши втрат", - стверджує азербайджанська сторона конфлікту.

За даними Міноборони Азербайджану, в результаті заходів було знищено передовий пункт керування 18-ї мотострілецької дивізії збройних сил Вірменії. Серед убитих - начальник штабу дивізії полковник Сергій Шакарян.

"На різних напрямках фронту було знищено і виведено з ладу велику кількість живої сили, 1 танк Т-72, 4 Д-30 і 3 Д-20 гаубиці-гармати, 1 ЗРК" Оса-АКМ ", 1 РСЗО БМ-21" Град ", 1 радіолокаційну станцію і 6 одиниць автомобільної техніки супротивника", - уточнили в повідомленні.

У Вірменії загибель високопоставленого військового поки не коментують.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Азербайджан застосував в Нагірному Карабаху високоточну зброю.