RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Тітушки по-білоруськи: Лукашенко озброїть колишніх військових для придушення протестів

Для забезпечення правопорядку в Білорусі, де тривають акції протесту через фальсифікації виборів президента, глава держави Олександр Лукашенко закликав активніше залучати в народні дружини колишніх військовослужбовців, зокрема, афганців.

Про це повідомляє агентство БелТА.

Під час призначення своїх нових помічників у Гродненській, Брестській областях і місті Мінську Олександр Лукашенко акцентував на необхідності активізувати роботу народних дружин.

"Народні дружини повинні працювати. Вони врешті-решт повинні стрепенутися і захищати... Нехай забезпечать захист своїх домівок", - підкреслив він.

При цьому Лукашенко навів приклад Киргизстану, де, за його словами, були створені "потужні народні дружини", які "протягом доби погасили всі пожежі".

Президент Білорусі також вважає, що колишнім військовослужбовцям, яких збираються залучати в дружини, варто видавати озброєння.

"Подивіться, скільки звернень цих колишніх військовослужбовців, афганців: візьміть нас, ми будемо в дружинах, ми будемо в загонах, ми багато чого можемо! Чому не залучити нам, аж до озброєння, в ці летючі загони колишніх військовослужбовців? Вони можуть нам здорово допомогти" , - підвів підсумок Лукашенко.

Як повідомляв "Апостроф", президент Білорусі Олександр Лукашенко прийняв рішення звільнити міністра внутрішніх справ Юрія Караєва. З 26 жовтня в країні почалися нові жорсткі затримання студентів і навіть школярів.